Начебто на сучасному ринку бонг - вже давно не новинка, але якщо ви не знаєте що це і як ним користуватися, то стаття буде цікавою для розуміння такого популярного девайсу серед курців органічних сумішей а замовити бонг в Україні можливо у спеціалізованих магазинах. Отже одним словом Бонг – це пристрій який використовують для куріння перетертих органічних сумішей такі як марихуана або канабіс, задля додаткової фільтрації та охолодження через воду та плавного надходження продукту горіння до легенів. Використання пристрою з водяним фільтром - один з найчистіших, гладких і здорових способів куріння тютюну або будь-яких інших органічних продуктів, дуже легко зберігати в чистоті.

Конструкція
Водні бонги на перший погляд прості але дослідивши більш детально виявляється що це не зовсім так. Пристрій складається із декількох частин, це Горловина – отвір зверху який ви прикладаєте до рота розміщуючи губи всередину для вдихання диму. Кувшин – Випукле або трубчасте місце біля основи де накопичується дим. Чаша – з’ємна ємність куди насипається перетерта курильна суміш. Шахта – Труба яка з’єднує кувшин і горловину по якому проходить дим. Турбо-отвір – він закривається пальцем в той час коли підпалюється суміш і відкривається у момент вдиху. І опціонально Дифузор – маленькі отвори для роздрібнення великих бульбашок на маленькі. Шліф – з’ємна трубка що занурюється у воду. Ice-Holder – тримач для льоду аби дим був ще холоднішим. Перколятор – додаткова фільтрація та охолодження диму.
Підготовка Бонгу
1. Візьміть бонг та налийте всередину води до відмітки або щоб кінцева частина шліфу входила у воду на 1-2 см. Таким чином аби вода не виливалася із турбо-отвору, спробуйте зробити пробну затяжку – вода повинна всередині булькати та не потрапляти до рота. Якщо ви прикладаєте багато зусиль при затяжці, це означає що потрібно трішки злити воду.
2. Заповніть ємність з перколяторами водою таким чином щоб трубки були на декілька мм занурені. Перколятор невеликих розмірів та має вигляд трубочок, дисків, куполів або дерев через які циркулюється дим, призначені для більш доповненої фільтрації та охолодження.
3. Закиньте лід де знаходиться Ice-holder через горловину, він буде охолоджувати дим через себе.
4. Вставте шліф із чашею в отвір у кувшині, в чашу насипається подрібнена органічна суміш яка підпалюється. Таким чином продукт горіння у вигляді диму проходить складний процес фільтрації і з рештою вдихається курцем через горловину.