Типові питання про куріння сигар

До нас надходить безліч запитань від любителів куріння сигар. Давайте їх обговоримо і розберемося з найважливішими питаннями про сигари.

Відмінності між сигарами

Сигари з темним покривним листом міцніше? Колір листа ніяк не впливає на міцність сигари. Вам може здаватися, що темна сигара міцніша, тому що в листі міститься більше масел і смол. Під час куріння вони залишаються на губах, що і створює видимість високої міцності сигари.

Жінкам більше підійде тонка сигара? Міцність сигари не залежить від товщини. Наприклад, тонка сигара Montecristo Especial No.1 набагато міцніше, ніж товста Hoyo de Monterrey. Крім того, один з недоліків тонкої сигари в тому, що дим в ній охолоджується гірше. Якщо хочете підібрати не міцну сигару, орієнтуйтеся на поєднання тютюну в суміші.

Як роблять сигари квадратної форми? Така технологія виготовлення сигар називається box pressed. Спочатку листя сигар вологі і в такому стану дуже щільно упаковують в коробку. Під тиском виріб і отримує таку незвичайну форму. Також деякі виробники спеціально поміщають сигари під прес. Шанувальників таких тютюнових виробів з кожним роком стає все більше і більше.

Підготовка сигари до паління

Сигари прогрівають перед курінням? Існує думка, що «нагріта» сигара буде краще куритися. Робити цього не варто, так як ризикуєте пошкодити покривний лист. Раніше сигари дійсно потрібно було прогрівати. Це робили для того, щоб прибрати запах клею, яким скріплювали сигару. Але речовина, яку використовують зараз, неприємного запаху не має.

Чи потрібно знімати бант з сигари? Все залежить від особистих переваг курця. Якщо вирішите знімати бант, то робіть це під час куріння. Клей, на який він посаджений, прогріється і зняти його буде дуже просто.

Чи обов'язково використовувати спеціальні ножиці для обрізання кінчика? Якщо Ви курите сигари для того, щоб просто похвалитися перед друзями, то так. Але тим, хто розуміють всю серйозність цього ритуалу, потрібно подбати про покупку ножиць або каттера. Крім того, Вам знадобляться ножиці різних типів під різні за формою сигари. Акуратний різ виробів - запорука приємного куріння.

Правила зберігання сигар

Чи правда що ідеальна вологість для зберігання сигар 70%? Вологість повітря для сигари грає головну роль. Від цього залежить її якість та аромат. Якщо сигара буде зберігається в х'юмидорі з вологістю 70%, виріб не зіпсується і тютюнове листя буде повністю передавати всі аромати. Під час дегустації цей показник визначає практично всі переваги і недоліки виробів. Тільки так можна зрозуміти, що уявляє із себе та чи інша сигара. Також є ідеальна температура для зберігання сигар. Вона повинна бути приблизно +20 С.

Кажуть, що х'юмідор потрібно періодично провітрювати. Чи потрібно так робити? Дуже тривале зберігання сигар в х'юмидорі завжди має супроводжуватися провітрюванням. Це стосується тих випадків, коли сигари лежать в х'юмидорі без відкривання кілька тижнів. Тоді з'являється неприємний запах і вироби можуть зіпсуватися. Вологе повітря застоюється, а сигари покриваються нальотом. Важливо постійно стежити за рівнем вологи в х'юмидорі. Якщо ж сигари куряться регулярно, то в провітрюванні вони не потребують. Справа в тому, що поки курець відкриває х'юмідор, сигари цілком встигають провітрюватися. Найкраще зберігати в целофані. Виймайте сигару за кілька днів до куріння.

У чому можна транспортувати сигари? Важливо, щоб місце, де будуть зберігатися сигари під час транспортування, захищало виріб від зовнішніх факторів. Для цього можна використовувати валізу, в якій будуть лежати тільки ті речі, які механічно не зможуть зашкодити сигари.

Також можна використовувати для перевезення коробку, в якій продавалися сигари. Вони підходять для короткочасного зберігання і повністю забезпечують збереження виробу. У спеціалізованих магазинах можна придбати кишенькові х'юмідори, які захищають вироби від зовнішнього середовища і можуть забезпечити необхідну вологість. Головне купувати такі х'юмідори хорошої якості.

Чи можна тримати сигари без х'юмідора? Якщо Ви плануєте постійно курити сигари, то Вам обов'язково потрібен х'юмідор. До покупки можна використовувати порожню сигарну коробку, скляну банку або харчовий контейнер з пластику. Всередину потрібно покласти вологу губку. Не кладіть сигари в холодильник, тому що там вони висохнуть.

Процес куріння сигар

Скільки куриться сигара і чи потрібно нею затягуватися? Сигарами затягуватися не потрібно. Є люди, які вважають за краще курити сигари в затяжку (подібно сигареті), але це не правильно. Нікотин в сигарі засвоюється через слизову у роті. Тривалість куріння залежить від сигари та темпу окремого курця.

Можна курити сигару в декілька заходів? Якщо Ви почали розпалювати або вже частково викурили сигару, то залишати її на потім не варто. При повторному палінні ніякого задоволення Ви не отримаєте. Але існує практика розрізання сигар великого формату. Але хочемо відразу попередити, що таким чином можете пошкодити покривний лист. Тому краще купуйте сигари потрібного формату або виділяйте достатньо часу процесу куріння.

Чи струшують попіл з сигари? Примусово струшувати його не потрібно, це не сигарета. Попіл в сигарі може триматися досить довго. Коли побачите злам на стовпчику попелу, тоді можете обламати попіл об дно попільнички.

Хороші сигари не гаснуть? Ще й як гаснуть! Найякісніші сигари швидше за все гаснуть. Якщо Ви приступили до паління, то приділіть процесу всю свою увагу. І це не гучні слова любителів сигар. Якісна сигара принесе Вам задоволення, якщо Ви підійдете до паління з усією відповідальністю.

Де купувати сигари?

Купили коробку Romeo y Julieta біля фабрики. Але якось не подобається їхній смак .. Всі сигари, які продаються на вулицях, є підробками. Тютюн для них вирощують без дотримання головних правил. І це в кращому випадку. Іноді для начинки використовують бананове або пальмове листя, папір або землю. Подібні торговельні точки, як правило, більше дня на одному місці не стоять. Нехай Вас не обманює гарний зовнішній вигляд покривного листа і дешевизна. Це єдині переваги таких сигар.

Можна купувати сигари в інтернеті? Весь бізнес потрошки переходить в онлайн-формат. Також як і в ситуації з звичайним магазином, важливо звернути увагу на відгуки покупців. Дуже низькі ціни на якісні сигари найчастіше свідчать про те, що вони є підробкою. Не соромтеся докладно розпитати менеджера про те, як зберігаються сигари в магазині, і в чому будуть доставлятися. Дотримання умов зберігання - гарантія гарної сигари.

26 травня 2021