Технологія вирощування тютюну

Вирощування тютюну приваблює не тільки курців, але й садівників. Листя тютюну можна застосовувати в боротьбі з різними шкідниками в городі, а також народній медицині. Вивчіть поради з вирощування тютюну і спробуйте повторити у себе вдома.

У природі існує близько ста видів тютюну. Всі сорти були зроблені з двох головних - це тютюн сільській і тютюн «Вірджинія».

Тютюн «Вірджинія» - основний матеріал для всіх якісних сигар. Він може вирости заввишки до 2 метрів і довжина його листя становить приблизно 60 см. Сільський тютюн найчастіше застосовується в недорогих тютюнових виробах. Він виростає максимум 1 метр заввишки і має багато, але невеликого листя.

Вирощування тютюну в домашніх умовах

Щоб посадити самому тютюн можна використовувати будь-які сорти. Головне дотримуватися технології вирощування. Для початку потрібно посадити розсаду з насіння тютюну. Його потрібно на добу замочити, а потім тільки висаджувати. Насіння можна купити в будь-якому спеціальному магазині, головне стежте за терміном придатності вмісту пакетика. Вирощувати розсаду можна на підвіконні в окремих ємностях. Спочатку поливати рослину потрібно часто, а потім поступово зменшувати кількість води.

Тютюн - рослина дуже вибаглива. Якщо клімат місцевості дуже вологий або спекотний, то він може не прижитися. Оптимальна температура для вирощування тютюну - це 25-30 градусів тепла. Пересаджувати саджанці можна, коли рослина 13-15 см заввишки і має 5-6 пророслих листочків. Тютюн дуже любить тепло, тому садити його у відкритий грунт потрібно в кінці травня, коли земля повністю прогрілася.

Висаджувати тютюн потрібно з інтервалом в 20 см в тіні на глибину 10 см. Таким чином, рослина буде рівномірно рости і листя стануть тонкими. За тютюном слід доглядати в процесі всього росту - поливати, підгодовувати, рихлити землю і прибирати бур'яни. Якщо листя трохи зів'яли, то рослину слід полити. Одна рослина потребує 7 літрів води. Але робити це потрібно не частіше ніж три рази за сезон. Інакше рослина загине від надлишку вологи.

Дозрівання тютюну

Коли тютюн починає цвісти, суцвіття потрібно видалити. Це потрібно для того щоб всі сили йшли на ріст листя. Зривати листя варто тоді, коли вони почали звисати до землі. І так поступово, поки всі не дозріють. Не можна зривати листя, яке ще не дозріло або вже перезріло. Воно для куріння не годиться. Залишилося тільки висушити тютюн і насолоджуватися його смаком.

Тепер Ви знаєте, як вирощувати тютюн в домашніх умовах. Це дуже просто, головне спробувати.

14 квітня 2021