Тютюн Burley

Тютюн Burley відомий на весь світ. Він прославився завдяки своєму м'якому аромату, який чудово доповнює будь-яку тютюнову суміш. Також Burley люблять за його міцність та достатню частку нікотину. Тому виробники використовують тютюн у виготовленні практично всіх тютюнових виробів. Розділяють Burley на світлий і темний, вони дуже відрізняються один від одного і мають зовсім різні властивості.

Курити Burley легко і приємно

Вперше тютюн Burley вивели селекціонери в 1864 році. Його плантації перебували в штаті Огайо. Вони були посаджені з насіння Кентуккі, але якимось чином рослина виросла не зовсім схожа на передбачуваний тютюн. Так і почали вирощувати знаменитий Burley.

Тютюн сорту Burley можна зустріти практично у всіх тютюнових сумішах. Його часто використовують у виготовленні тютюну для сигар і трубок. Тому плантації постійно збільшуються, що дає чималий прибуток виробникам. Burley вирощують у багатьох штатах США, Мексики, Бразилії та інших країнах.

Тютюнове листя Burley славляться своєю високою міцністю і хорошою реакцією на обробку. А його аромат здатний підкреслити будь-який інший тютюн. Він ненав'язливий та м'який.

Від місцевості, де вирощують Burley залежать смакові тонкощі та аромати. Так виробники активно його використовують як основу для трубкових тютюнових сумішей. Дуже важливу роль відіграє спосіб приготування Burley.

Від чого залежить якість тютюну?

Burley ділять на світлі та темні тютюнові сорти. Саме завдяки темним сортам Burley можна насолодитися сигарним відтінком і великим рівнем нікотину. А ось світлі використовують для отримання оригінальних горіхових відтінків і сумішей з низькою кількістю нікотину.

Виробники проводять цілий ряд підготовчих робіт для обробки тютюну. Неможливо добитися ідеальних смакових якостей від Burley, якщо підготувати його неправильно. Тому листя сушать досить довго. Процедура може проходити від восьми тижнів і більше. Все залежить від регіону, де проводять обробку тютюну. По завершенню цього процесу листя Burley набуває нового відтінку кольору та необхідну вологість.

Burley активно використовують для приготування тютюнових сумішей. Цей тютюн здатний відмінно поєднуватися практично з усіма тютюнами. Він здатний регулювати міцність деяких видів та відновлювати рівновагу ароматів.

Любителі хорошого тютюну відразу впізнають Burley під час паління

Його характерною рисою є легке пощипування язика. Це говорить про високу міцність. Burley може бути як єдиним в суміші, так і поєднуватися з іншими тютюном. Власники плантацій Burley дуже пишаються своїм тютюном, який став відомий на весь світ.

21 травня 2021