Порівняння кокосового і швидко розпалюваного вугілля

Кокосове та швидко розпалюване вугілля дуже відрізняються за своїми характеристиками. Кокосове - природний, а швидко розпалюване - з селітровими речовинами. Перше можна палити дуже довго, але розпалювати його 15 хвилин. Назва швидко розпалюване вугілля говорить сама за себе. Але він видає неприємний запах.

З кожним роком все більше і більше почали удосконалювати процес куріння кальяну. Одна з останніх новинок - використання спеціального кокосового і швидко розпалюваного вугілля. Ми Вам допоможемо розібратися, що ж це таке і дізнатися всі переваги використання такого вугілля.

Особливості кокосового вугілля

Кокосове вугілля - це натуральний продукт, який виготовляють з кокосової шкарлупи. Він не має ніякого запаху і смаку під час паління, що, безсумнівно, є гарною перевагою. Таке вугілля не заважатиме насолоджуватися приємними ароматами тютюну та густим насиченим кальянним димом. Також він дуже довго горить. У порівнянні з простим - в три рази довше.

Це дозволяє заощадити кошти на купівлю вугілля. А кальян можна тривалий час палити та не турбуватися про те, що вугілля потрібно міняти. Тривалість куріння становить близько 30 хвилин. Але, незважаючи на всі плюси, дане вугілля трохи складніше розпалити. Для цього знадобитися час - близько 15 хвилин. Коли вугілля буде готове, воно стане червоного кольору. Крім того, воно абсолютно безпечне для здоров'я та не виділяє шкідливих речовин.

Властивості швидко розпалюваного вугілля

Швидко розпалюване вугілля цінується за свою простоту в застосуванні. Таке вугілля не потрібно довго готувати перед курінням. Так як воно покрите селітровою речовиною або зроблене з сухого спирту. Для загоряння достатньо всього-на-всього одного сірника. Найчастіше таке вугілля використовують у кальян-барах, де потрібно дуже швидко підготувати кальян.

Справжні любителі покурити кальян не дуже полюбляють використовувати це вугілля. А все тому, що швидко розпалюване вугілля має характерний запах під час горіння. Також є ймовірність утворення дрібних іскор. А горить вугілля не довго. Перед кожним використанням важливо добре його прогріти. На поверхні не повинен залишатися чорний колір. Курити кальян на швидко розпалюваному вугіллі найкраще на свіжому повітрі або балконі. Адже запах, який утворюється, не приємний та не корисний.

Швидкорозпалююче вугілля для кальяну

Не так давно з'явилося натуральне швидкорозпалююче вугілля. Воно володіє всіма перевагами натурального та хімічного вугілля:

  • не містить шкідливих продуктів горіння;
  • розпалюється за 10 секунд;
  • горить близько 40 хвилин.

Якщо порівнювати три види вугілля, то перевагу краще віддавати деревному швидкорозпалюючому. З ним можна повністю відчути аромат приготованого кальяну та тривалий час насолоджуватися палінням. І часу на розпалювання потрібно небагато.

15 квітня 2021