Поєднання сигар та віскі

Коли говорять про сигари, дуже часто, проводячи паралелі, звертаються до віскі. Гавани дуже часто порівнюють з солодовим віскі. Наприклад, шотландське солодове віскі Knockando має таку ж назву, як і однойменні сигари. Аналогічно називаються і деякі марки бурбона (американський віскі, який робиться в основному з кукурудзи) - наприклад, Maker's Mark і Pappy.

Існує віскі, яке прийнято вважати ідеально підходящим до сигар - The Corriemhor Cigar Reserve. Це шотландський віскі, який за своїм смаком і ароматом схожий з ароматом вишуканих сигар. Dalmore Cigar Malt - віскі з солоду, який виготовлений з пророщеного ячменю і відмінно поєднується при споживанні з Treasurer Grand Robusto. Сигари single malt прийнято вважати найбільш вдалим поєднанням з віскі. Вони бувають сильної і середньої міцності.

Ще один напій, який можна чудово поєднувати з сигарами - херес

Деякі хересні бренді також носять назви сигар, наприклад, Soberano і Lepanto від Gonzalez Byass. Херес Single malt згідно з технологією виробництва, витримується в дубових бочках. Це дуже дорогий процес. Тому деякі виробники віскі його не дотримуються. Втім, при дотриманні правильної технології і тривалого терміну витримки результат перевершує очікування. 

Прийнято вважати, що з кубинськими сигарами краще поєднуються солодові віскі, або ж купажовані, що містять дуже старі спирти. тоді як до "Домінікан" більше підходять blended віскі як такі. У підсумку, як би там не було, смаки у людей різні. І поєднання віскі з сигарою кожен сприймає по-своєму. У будь-якому випадку, варто спробувати. При цьому прислухайтесь до порад знатних любителів вишуканих напоїв в поєднанні з дорогими сигарами. 

Тільки досвідчені дегустатори можуть дати ділову пораду, так як кожен напій має свою технологію виробництва, термін витримки та аромат. І тільки спробувавши поєднувати віскі з ароматною сигарою, спробувавши різні сполуки, можна досягти бажаного смаку. Головне у всьому цьому не те, коли, скільки і що ви вживаєте. Головне, щоб вам подобалося і Ви отримували задоволення.

Професійні гурмани радять:

Сигары

Виски

доминиканские Macanudo Prince Philip

бурбон Four Roses

кубинские Bolivar

однобочковый бурбон

доминиканские Dunhill Aged Condado

односолодовое виски

кубинские Partagas

односолодовое островное виски

Алкоголь та тютюн поєднуються по міцності. Може бути подібною і рецептура приготування. Іноді буває, що очікуваний смак набагато простіше ніж здався при минулому вживанні. Це все залежить як від часу, обставин, так і від настрою. У будь-якому випадку, якщо у вас є можливість випити віскі і при цьому палити сигару, з боку ви виглядаєте презентабельно, деяким чином романтично та привабливо.

26 травня 2021