Сигари та їх будова

Сигари - це, напевно, найелітнішим вид куріння в світі. Вони представляють собою скрутку з тютюнового листя, яку можна курити тривалий час. За міжнародними стандартами сигара повинна важити не менше 3-х грамів. Вона складається з тютюнового листа, покривного листа та начинки.

З чого складається сигара?

Якість сигари визначає сорт тютюну, що використовується для начинки. У неї входять порізаний соломкою або дрібно порубаний тютюн. Найчастіше для начинки беруть тютюн трьох видів - це Volado, Ligero і Seco.

Листя Volado володіють гіркотою і збираються з найнижчих шарів тютюнової рослини. Seco - це найароматніший шар сигари. Листя беруть з середини стебла тютюну невеликих розмірів. Ligero - це найменші листя, які ростуть зверху на тютюновому кущі. Саме в них міститься найбільша кількість нікотину.

Сигара також ділиться на три частини: голову, корпус і ніжку. Голова - це кінець сигари, який потрібно обрізати. Сигару обрізати потрібно дуже акуратно, щоб не зіпсувати покривного листа. Якщо зріз буде не достатньо великим, то сигара буде пропускати мало диму. Ніжка сигари - це те місце до якого підносять вогонь. А корпус знаходиться між головою і ніжкою. У ньому якраз і циркулюють всі аромати тютюну.

Сигарний дим не потрібно затягувати в легені. Дим дуже важкий і буде достатньо потримати його в роті кілька секунд. Гасити сигару спеціально не потрібно, залиште її - вона сама згасне. Після того як вона згасла, курити її можна ще два-три рази, але тільки поки вона не охолола.

З чим палити сигари?

Сигари прийнято палити в поєднанні з різними алкогольними напоями. Кожен може вибрати той алкоголь, який подобається йому більше. Варто знати, що чим міцніші сигари Ви курите, тим міцніший повинен бути Ваш напій.

Вони повинні між собою гармоніювати. Пити можна все - коньяк, бренді, віскі, ром, портвейн та інше. Не можна тільки курити занадто міцні сигари зі слабким напоєм, або навпаки. Так Ви не відчуєте гармонії між ними.

26 травня 2021