Особливості тютюну Latakia

Тютюн Latakia відомий у всьому світі. Його дуже часто використовують в приготуваннях різноманітних сумішей. Тому варто розібратися в особливостях Latakia. Назва Latakia означає не сорт конкретного тютюну, а спосіб його підготовки. Тому, тютюновий лист можна назвати Latakia тільки після того, як він пройде всі етапи обробки. Тоді тютюновий лист знайде всі необхідні риси і матиме унікальні властивості. Перші спогади про Latakia зустрічаються в портовому місті під назвою Латакія в XIX столітті. А ось активним виробництвом тютюну почали займатися в Сирії та на Кіпрі.

Latakia також називають «Королевою Ароматів»

А все тому, що для її приготування використовують тютюн сорту Орієнтал, який має довге листя. Такий тютюн добре піддається обробці. Його спочатку сушать, потім коптять з використанням сирійського дуба, поки він не знайде багряний колір. Саме після такої обробки тютюн Latakia має характерний землистий аромат і свою непередавану копченість.

Використання тютюну в сумішах завжди помітне. Він є активним компонентом, який складно не помітити навіть у невеликій кількості. На даний момент виробництво справжньої Latakia в Сирії практично зупинено. Все тому, що порода дуба кілька десятиліть була під забороною вирубки. Зараз можна в невеликій кількості використовувати дерево, але виробникам складно відтворити старовинну технологію.

Зараз на Кіпрі займаються головним виробництвом Latakia

Даний тютюн не такий міцний, але нітрохи не поступається за якістю. Кіпрський тютюн більш солодкий і насичений. А тютюнове листя - темніше та ароматніше. Latakia з Кіпру відрізняється від сирійського м'яким і плавним післясмаком. А ось сирійський Latakia люблять за його гостроту та прянощі. Існує легенда, що в якості паливного матеріалу для Latakia використовують верблюжий гній. Кажуть, що саме цей компонент надає тютюну незвичайний аромат. Але насправді це не так.

Листя тютюну отримують свій унікальний смак і аромат завдяки властивостям, які відбуваються в процесі копчення в самій рослині. Тому порода дерева або її замінники практично не впливають на якість Latakia. Кожен з Latakia - особливий. Вони можуть надати суміші незабутні аромати. Цей тютюн виробники використовують і як основний компонент, так і в якості додаткового. У кожному разі, палити даний тютюн буде приємно. А незвичайне поєднання «Королеви Ароматів» щоразу дивує заново.

21 травня 2021