Помилки початківців-трубокурів. Як не нашкодити трубці?

Кожен з любителів куріння люльки напевно помилявся, особливо якщо робив це в перший раз. Курці люльок повинні отримувати в першу чергу задоволення від процесу, а не слідувати всліпу всім правилам.

Яким має бути тютюн?

Перед початком куріння необхідно звернути особливу увагу на вологість тютюну. Він може бути або дуже вологим, або пересушеним. У такому випадку, якщо тютюнова суміш мокра, то її потрібно заздалегідь підготувати і підсушити на свіжому повітрі. Якщо все зробити правильно, то тютюн буде куриться рівномірно і не буде створювати неприємні відчуття.

Також важливо робити правильну забивку люльки тютюном. Дуже щільне забивання сприятиме підвищенню температури куріння. А от якщо тютюн буде забитий вільно і в невеликій кількості, то курити його буде не тільки неприємно, але й доведеться постійно тютюн втрамбовувати. Набивати люльку тютюном необхідно уважно. Звертати увагу слід на вологість, нарізку і вид тютюнової суміші. Для того щоб рівномірно набивати люльку, знадобиться час і досвід.

Як розкурити люльку?

Розкурювати люльку потрібно не поспішаючи. Багато хто намагається якомога швидше і сильніше отримати насичений аромат і густий дим. Але це велика помилка. Таке агресивне розкурювання дуже розпалює виріб і псує як люльку, так і тютюн. Розкурювати люльку необхідно невеликим вогнем запальнички. Затягуватися потрібно повільно та плавно. Також небажано використовувати для розкурювання турбозапальнички. Вони можуть пошкодити люльку і сильно підігріти тютюн, що негативно впливатиме на якість куріння.

Як доглядати за люлькою?

Кожна люлька потребує регулярного чищення. Такі процедури важливо проводити після кожного куріння. Відразу після закінчення куріння, коли люлька охолола, потрібно її розібрати і повністю очистити. Також необхідно очищати зовнішню сторону виробу. Якщо все робити регулярно, то ніякий осад не завадить насолоджуватися справжнім смаком тютюну.

Кожен любитель куріння люлькового тютюну повинен мати у своєму арсеналі кілька люльок. Це потрібно для того, щоб палити можна було різний тютюн і не змішувати їхні аромати. Особливо це підходить для любителів різноманітних сумішей, таких як англійські, ароматні та ін. Дотримання всіх зазначених вище правил дозволяє максимально насолоджуватися улюбленими ароматами люлькового тютюну і не хвилюватися про збереження своєї люльки.

17 травня 2021