Інструкція як заправляти бензинову запальничку ZIPPO

Передісторія

Запальничка Zippo вперше була запатентована у 1936 році та досягнула свого розквіту у часи другої світової війни. Запальнички Zippo використовували завжди рідке паливо, хоча згодом різноманітність палива додалася і бутаном, який заправлявся у спеціальний інсерт на п’єзо системі з одним або двома турбо полум’ями як варіанти. Повертаючись до теми, маленький паливний бак у запальнички був наповнений бавовняним пухом аби рідина не проливалася у кишеню. Через пух проходив фітіль який підносив горюче до іскри за рахунок капілярної дії де і створювалося всесвітньо відоме зіповське полум’я. Обов’язково купуємо бензин для запальнички Zippo тільки в авторизованому магазині аби вберегти себе від підробок.

Інструкція

Являючись брендом всесвітньої площадки, Zippo найрозповсюдженіша запальничка та її продукція. Довічна гарантія, безкоштовний ремонт від компанії, надійність навіки і не тільки - це все пропонує нам найпопулярніша запальничка, отже чому б не розповісти як заправляти та доглядати за таким чудовим аксесуаром.

Відкрийте кришку Zippo та витягніть інсерт із корпусу – переставте опорний язичок у верхнє положення, міцно візьміться за корпус однією рукою і потягніть інсерт доверху іншою рукою. Якщо ви робите це вперше доведеться прикласти до цього деякої сили, але все ж таки інсерт згодом буде вийматися легше.

Перегорніть інсерт щоб відкрити повстяне дно – Це прокладка на якій пишеться «lift to fill» із маленьким отвором, до речі маленький отвір призначений для запасного кремнія, про це мало хто знає. Плоскою викруткою або іншим схожим предметом потрібно підняти прокладку і побачите той самий бавовняний пух.

Вставте сопло каністри із бензином Zippo в інсерт направивши струю на пух – На каністрі сопло білого кольору потрібно підняти у вертикальне положення для відкриття проходу.

Стисніть каністру і видавіть невелику кількість палива всередину - Контролюйте кількість рідини яку наливаєте, обережно стисніть каністру на 3-5 секунди. Не наливайте занадто багато рідини, з часом ви будете інтуїтивно розуміти необхідну кількість рідини для заправки вашої запальнички. Також бавовні потрібен певний час для того щоб ввібрати ідину, тож не поспішайте із наповненням.

Почекавши 5-10 секунд, знову стисніть каністру – Як тільки рідина ввійде у пух, процедуру потрібно повторити по мірі необхідності.

Припиніть наповнювати інсерт як тільки побачите рідину на поверхні – Це буде певною ознакою що інсерт наповнений повністю, але це для перших разів, взагалі не потрібно наповнювати інсерт до гори. Згодом ви зрозумієте необхідну кількість.

Закрийте повстяне дно і вставте інсерт назад до корпусу – одним словом зробіть зворотній процес від розбирання. Почекавши 1-2 хвилини

28 березня 2023