Маркування сигар

Corona, petite corona, robusto ... Це маркування сигарних коробок, яке вважається універсальним. Але дуже часто буває, що виробник сигар називає продукт іншими іменами.Так свого часу вийшли сигари під назвою Royal Salute, Prime Minister, Jaguar, Aristocrat, Amigos, Banquet, Sultans, Duke of Wellington, Rembrandt, Allegro, New York Plaza.

Сигари бренду Compay

Дуже цікаво названі сигари бренду Compay нікарагуанської Tabacalera Perdomo. Це прізвисько кубинського музиканта Франсіско Репіладо. Взагалі, кубинці дуже дотепні у виборі назв для своїх сигар. Compay - частина слова compadre, що на Кубі використовується в якості звернення. Кубинські сигари марки Guantanamera дуже популярні. І саме завдяки «правильній» назві.

У складі назви - розмір пісенного вірша і ім'я одного з найбільш популярних її виконавців. Часто сигари названі в честь компанії музикантів, які виконують хіти, в честь улюбленців публіки - голлівудських акторів, відомих письменників чи поетів. Імена сигари мають оригінальні, і з випуском кожного новонр різновиду, фантазія виробників-мануфактурщиков не знає меж.

Чому сигари називають іменами знаменитостей?

Все дуже просто. Крім того, що підвищується продаж курильних приналежностей, багато заможних людей колекціонують сигари з оригінальними іменами. Останнім часом стало престижним мати у себе в приватній колекції Drew Estate, Dinasty під маркою Acid, Freedom Flights. Колекціонери-любителі об'єднуються в групи, в інтернеті на форумах обмінюються досвідом придбання престижної марки сигар.

Взагалі, маркування сигар відомими іменами - це хід досвідчених компаній-виробників. Більш простенькі і невеликі мануфактури обходяться без гучних назв. Їм достатньо різновид сигар позначити номером. Наприклад, існують кубинські Montecristo від №1 до №5 та так далі. Цифри можуть позначати що завгодно. Іноді - це довжина або товщина сигари, іноді діаметр, а іноді все одночасно.

Хоча, буває, що і цифри можуть мати символічне значення. Наприклад, марка Camacho в лінії Corojo Diploma називається 0705. Це день народження сина Хуліо Ейро, власника гондурасської компанії Tabacos Rancho Jamastran, що виробляє дані сигари.

26 травня 2021