Контроль температури горіння люльки

Курити люльку потрібно правильно. Важливо постійно стежити за температурою горіння тютюну при палінні. Адже якщо тютюн пригорить, чи не буде тліти, як потрібно, результат не принесе жодних позитивних емоцій. Для цього слід постійно контролювати температуру прогріву курильної трубки. Зробити це не складно - перевірка не займе багато часу та не принесе незручностей.

Існує кілька способів перевірки температури курильної трубки

Ми розглянемо найпоширеніші та найлегші. Перший спосіб передбачає вимірювання температури долонею. Для цього покладіть трубку в руку та стисніть її. Коли температура в нормі, то тримати свою улюблену трубку буде не складно кілька десятків секунд. Не повинно виникнути жодних больових відчуттів. Якщо все гаразд, то можна продовжувати палити люльку. А ось больові відчуття свідчать про перегрів тютюну в люльці.

Щоб усунути високу температуру потрібно відкласти її приблизно на десять хвилин. За цей час температура стане на потрібне місце. Гаряча люлька говорить про швидкий темп куріння. Тому після перерви потрібно ще раз потримати люльку в руці та курити виріб в більш спокійному темпі. Даний метод має своїх прихильників та супротивників. Тому Вам вирішувати, використовувати його чи ні.

Скільки повинна відпочивати трубка?

Якщо люлька зроблена з бріару, то відпочивати після куріння вона повинна не менше доби. Але є й такі експерти, які радять продовжити цей час, щоб трубка могла повністю відпочити від тютюну. Для того, щоб визначити точний час відпочинку трубки потрібно враховувати з якого матеріалу вона зроблена, якість роботи майстра, інтенсивність куріння тютюну, вид тютюнової суміші, її вологість, а також період відпочинку люльки від попереднього куріння.

Після відпочинку люлька повинна бути готова до куріння. А щоб визначити її готовність можна зробити наступне. Постарайтеся запам'ятати запах люльки після куріння, її аромат після тютюну. Він яскраво виражений та запам'ятовується. Тому буде не складно знову понюхати люльку та визначити чи залишився там цей сторонній аромат. Охолоджена люлька матиме тільки тютюновий приємний аромат. А ось вогкість та неприємні сторонні запахи будуть свідчити про необхідність подальшого відпочинку курильної люльки.

Саме в такому випадку краще мати під рукою кілька люльок, щоб можна було спокійно насолоджуватися улюбленим заняттям.

17 травня 2021