Комбінації в покері

Які комбінації є в покері?

Найслабкішою комбінацією вважається пара, наприклад, дві двійки, дві десятки або два тузи. Якщо у гравця зібралася ця комбінація, а у решти немає взагалі нічого, то перемога в кишені.

За силою йдуть дві пари! Наприклад, дві двійки і дві дами, або два короля і два тузи. Якщо два гравці одночасно зібрали по дві пари, то переможцем виходить той, у кого більш старші комбінації. Наприклад, два тузи і дві двійки б'ють два короля і дві десятки. Так, як туз сильніше короля, то виграє саме він.

Наступною за силою йде «трійка». Назва комбінації говорить сама за себе. Сюди можна сміливо віднести три дами, три четвірки і інші.

Якщо гравцеві вдалося зібрати 5 карт послідовно за старшинством, то на його руках опинився стріт, який за силою йде наступним після трійки. Що стосується туза, то він тут може виступати, як у якості старшої карти в комбінації, так і молодшою. Наприклад, в комбінації з десятки за туза він виступає старшим. А от у комбінації від туза по п'ятірку - молодшим.

Сильнішою комбінацією є флеш, що означає п'ять карт однієї масті. Якщо декілька гравців зібрали флеш, то переможцем виходить той, у кого старша карта в комбінації.

Наступним за силою йде фул-хаус! Іноді його називають «3+2». Іншими словами, це пара плюс трійка. Якщо були зібрані рівні комбінації, то виграє той гравець, у якого спостерігається старша трійка. Якщо трійки однакові, то виглядає вже по парі.

Чотири карти одного достоїнства утворюють собою каре, наприклад, чотири дев'ятки або чотири тузи. Передостанній за силою комбінацією є стріт-флеш! Він означає п'ять одномасних карт підряд. Якщо декілька гравців зібрало стріт-флеш, то виграє той, у кого перша карта старша.

Ну, і найсильнішою комбінацією в покері вважається королівський флеш. Також його називають флеш-рояль. Сюди входять наступні одномасні карти: десять, валет, дама, король і туз. Якщо на руках спостерігається така комбінація, то можна бути повністю впевненим у перемозі.

2 червня 2021