Який тютюн для кальяну краще вибрати?

Який би хороший кальян Ви не купили і як ретельно б його не приготували, а бажаного результату і густого ароматного диму можна так і не добитися, якщо тютюн підібраний неправильно.

Які сорти є найбільш якісними?

Основна відмінність тютюну для кальяну від сигаретних сортів полягає в тому, що вони містять велику кількість вологи, від якої в основному і залежить, настільки густим буде дим при курінні.

Перший вид, про який хотілося б розповісти, це томбак, що складається зі звичайного сигаретного тютюну з великим вмістом нікотину та відсутністю додаткових аромадобавок. Сам по собі він мало чим цікавий, тому в більшості випадків використовується для приготування спеціальних сумішей для куріння. Перед тим, як покласти томбак в чашу, його потрібно попередньо змочити водою і віджати.

Наступний вид - жмурак!

Він складається з описаного вище тютюну з домішками фруктових шматочків і ароматного листя. Даний сорт користується величезною популярністю на батьківщині кальянів, але знайти його в наших магазинах досить складно.

Особливим авторитетом у більшості любителів побалувати себе ароматним димом користується сорт тютюну під назвою Муассім. Фактично, ця курильна суміш мало чим нагадує звичайний тютюн, тому що в ній відсутні шкідливі для організму смольні речовини. До складу Муассім входять переважно натуральні інгредієнти, такі як мед, патока, шматочки фруктів.

Кращий тютюн - це той, аромат який Вам найбільш приємний!

У кожного досвідченого курця кальяну є свій сорт тютюну, який, на його думку, найкращий. Новачкові ж можна порадити поекспериментувати з різними видами, виробниками та ароматами. Якому з численних сортів Ви б не віддали свою перевагу, тютюн повинен мати характерну консистенцію, що нагадує густе варення. Крім того, він повинен володіти сильним ароматом - з відкритої упаковки аромат тут же поширюється по всій кімнаті. Найдивовижніші смаки виходять в результаті експериментів, тому можна сміливо змішувати різні види «мокрих» тютюнів, не боячись зіпсувати аромат початкової сировини.

20 квітня 2021