Яка вологість краще для витримки сигар?

Витримка сигар - це прекрасний варіант додати своїм улюбленим сигарам новий аромат і тютюновий відтінок. А для того щоб все зробити правильно витримувати сигари в х'юмідорі потрібно близько трьох місяців при вологості 70-75%. Саме такі параметри перетворять звичайні сигари в нові улюблені тютюнові вироби.

Хороші сигари - це завжди приємне куріння та чудові тютюнові аромати

Якісні сигари з хорошого тютюнового листя можна самостійно витримувати. Для цього необхідно дотримуватися оптимальних умов та певних умов режиму вологості й провітрювання. Зробити все самостійно досить просто, якщо у Вас є вдома хороший х'юмідор. Він повинен бути обов'язково з гігрометром, який і буде контролювати рівень вологи під час зберігання. Оптимальна вологість для витримки сигар повинна становити від 70 до 75%. Цей показник залежить від типу сигари і товщини тютюнового аркуша. Чим товще листя у складі сигари, тим вищим повинен бути рівень вологості в х'юмідорі.

Також важливо відмітити, що для сигар, які куряться постійно і для тих, які витримуються необхідно мати окремі х'юмідори. Так Ви зможете повноцінно насолоджуватися ароматом і смаком улюблених сигар та спостерігати за станом підготовлених виробів. Якщо все робити правильно, то витримка сигар буде проходити поступово і згідно всім рекомендаціям. Х'юмідор ж, який використовується для зберігання сигар на кожен день, повинен бути більш простий і призначений для короткочасного зберігання тютюнових виробів.

Вологість - це не найголовніший показник

Варто не забувати, що часте відкривання х'юмідора спотворює процес старіння сигар. Волога швидше випаровується, і втрачаються всі важливі властивості. Тому варто набратися терпіння і дочекатися терміну закінчення витримки. Фахівці радять витримувати сигари в х'юмідорі при певній вологості близько трьох місяців. Саме такий термін перетворить звичайні сигари в нові ароматні тютюнові вироби.

Дуже часто можна помітити, що після закінчення цього терміну на сигарах з'являються сліди тютюнових масел. Саме цей факт свідчить про успішне закінчення процесу. Також такі сліди характеризують високу якість обраних сигар. Змінюється смак, аромат, колір та інші параметри сигари. Час можна трохи регулювати залежно від типу обраної сигари. Варто не боятися експериментів і пробувати різні види сигар та різні періоди витримки. Так Ви зможете кожного разу балувати себе вишуканими ароматами і відмінними сигарами власної витримки.

27 травня 2021