Як зібрати кальян

Перед тим як почати збирати кальян потрібно ознайомитися з його складовими. Кальян складається з чаші, блюдця, шахти, нижньої частини шахти (бульбулятора), колби, шланга, мундштука і ряду ущільнювачів.

Розглянемо кожну з частин.

Чаша для кальяну розташовується на верху кальяну. Вона призначена для ароматного тютюну і вугілля. Найчастіше чаші зустрічаються керамічні, глиняні і металеві.

Блюдце для кальяну необхідно для того, щоб вугілля, яке ми кладемо на керамічну чашку, не розліталося на стіл, а також, щоб попіл не потрапляв на сам кальян і на людей, що його курять. Часто зустрічаються випадки, коли шматочки вугілля падають на килим, стіл або одяг, несучи матеріальну шкоду курцям. Для того, щоб цього не сталося, існує спеціальне жаростійке блюдце.


Шахта кальяну призначена для того, щоб дим, який проходить по ній охолоджувався. Чим більший кальян і довша шахта, тим дим смачніше, холодніший і нешкідливий. Поки дим проходить по шахті, на внутрішніх його стінках осідають всі шкідливі речовини, що робить дим більш безпечним. В основному, шахта для кальяну зустрічається металева.

Нижня частина шахти складається з двох виходів, один з них клапан, через який виходить зайвий дим, а в другий вставляється шланг для кальяну.

Шланг грає одну з важливих ролей у використанні кальяну. За допомогою нього дим надходить у легені в той момент, коли ми вдихаємо кальян. Найчастіше, шланг зроблений з спірально закрученого дроту і обмотаний спеціальним папером. Він повинен бути довгим і гнучким для зручного використання.

Мундштук - це кінець шланга, через який ми здійснюємо затяжку. Зазвичай зверху нього надягають змінний пластмасовий ковпачок, для зручного і гігієнічного куріння кальяну. Купити мундштук можна в окремій упаковці по 25 шт., 70 шт. або 100 шт.

Колби кальяну зазвичай зроблені зі скла. Вони бувають різного об'єму від 0,5 до 1,5 літра, різних форм, різних забарвлень, з використанням інкрустації або мозаїки. Колба призначена для різних наповнювачів. Традиційно кальян куриться на воді, але також її популярно заправляти молоком, коньяком, шампанським, вином і навіть мохіто - що Вашій душі завгодно і наскільки багата Ваша фантазія. Колба служить для того, щоб через неї проходив дим і фільтрувався, залишаючи в рідини нікотин і весь шкідливий смол.

Гумові компоненти - ущільнювачі: для шланга, для шахти, для чашки бувають силіконовими і різної кольорової гами. Ущільнювачі потрібні для того, щоб міцно скріпити всі частини кальяну, створивши хорошу герметизацію.

Як зібрати кальян з вище перерахованих складових зараз ми Вам розповімо.

Ставимо колбу, беремо шахту і пов'язуємо її з нижньою частиною шахти. Існує іноді трубка, яка потрібна нам, щоб кальян досяг рідини всередині колби. Після цього, зверху встановлюємо блюдце і чашу. Вставляємо знизу на колбі ущільнювач і зверху приєднуємо скріплені шахту, блюдце, чашу і нижню частину шахти. В самому кінці приєднуємо шланг кальяну.

Ось так з легкістю Ви можете зібрати кальян. Тепер він готовий до заправки!

28 квітня 2021