Як готувати кальян

Вам подарували кальян, і Ви не знаєте, як готувати кальян, тоді ця стаття написана для Вас.

Перед тим, як приступити до приготування кальяну, Вам необхідно перевірити його на герметичність. Для цього необхідно затиснути шахту зверху рукою і потягнути зі шлангу повітря. Якщо повітря не йде, то відповідно Ваш кальян герметичний.

На першому етапі Вам необхідно налити в колбу холодної води, бажано з льодом. Трубка кальяну повинна бути заповнена водою на 3-5 см. Далі, Вам необхідно перейти до приготування чиліма (чашки кальяну). Для цього Вам потрібні чашка і тютюн. Якщо тютюн дуже вологий, його необхідно віджати в звичайній серветці. Якщо ж він розсипається, тоді підсушувати його немає необхідності. Після цього, Ви починаєте його розкладати по всьому периметру чашки, розкриваючи кожен листочок і видаляючи непотрібні гілочки. Це робиться для того, щоб кальян був свіжим, не гірчив, добре і довго курився, а також, щоб була велика димність. Ні в якому разі не утрамбовуйте тютюн, щоб він не підгорав при палінні.

Тепер нам потрібна фольга. Фольгу необхідно використовувати матовою стороною доверху. Так як, коли ми будемо укладати вугілля, тепло від вугілля не відбивалося. Беремо фольгу і міцно замотуємо в неї чашу кальяну, щоб все було герметично. Далі рівномірно зубочисткою або голкою робите отвори по всьому периметру чаші.

На цьому етапі чаша повністю готова до встановлення наверх кальяну, що і потрібно було зробити.

Далі переходимо до підготовки вугілля. Для цього, розміщуєте його на плиті на невеликому вогні. А поки він розжарюється, Ви повинні зробити так званий капюшон для чиліма. Його роблять для того, щоб регулювати температуру, яка утворюється в чилімі від вугілля (див. фото).

Прийшов час покласти розпечене вугілля на чашу. Відразу розкурювати кальян не потрібно, тому, що верхній шар тютюну моментально згорить і кальян почне гірчити. Тому нам необхідно почекати 3-4 хв., щоб чашка з тютюном прогрілися.

Після того, як все прогрілося, можете приступати до паління кальяну. Якщо Ви все зробили правильно, то видихати Ви будете густий і ароматний дим.

28 квітня 2021