Що таке випарник?

Продаж електронних сигарет - це справжня революція в історії куріння. Стабільна якість роботи будь-якої сигарети подібного типу і її смакова характеристика залежить головним чином від того, в якому стані знаходиться атомайзер - її головна складова.

Випарник в електронній сигареті

Випарник - це чи не найважливіший елемент будь-якого атомайзера. У його основі лежить нагрівальна спіраль. Завдяки їй спеціальна рідина, що знаходиться в електронній сигареті перетворюється на ароматний густий пар. Випарник можна використовувати в середньому місяць, що досить економно.

Він влаштований у вигляді нагрівального елемента, всередині з ніхромової спіралі, намотаної на кварцовий гніт.

Спочатку випарник був одним цілим з атомайзером, але це було не зовсім практично. Коли спіраль переставала виробляти дим з рідини, треба було повністю міняти атомайзер. Тому користуватися електронною сигаретою було досить дорого.

Так і вирішили зробити випарник окремо від атомайзера. Зараз існує кілька видів випарників. Залежно від кількості спіралей - є дво- і трьохспіральні випаровувачі. Існують моделі, де можна самому замінювати смакові відтінки і насиченість пару.

Як ви розумієте, навіть найкращі електронні сигарети можуть з часом виходити з ладу. Щоб запобігти цей неприємний процес, або хоча б відстрочити його, потрібно уміти правильно доглядати за атомайзером. Його дозволено чистити і промивати, а в деяких випадках - пропалювати.

Промивають атомайзери найчастіше перед процесом заміни смакової рідини

Необхідність промивання полягає в першу чергу в тому, щоб запобігти змішування попереднього смаку з новим. Деякі ароматизатори не вимагають особливо ретельної промивки, тому їх післясмак зникає відразу після декількох затяжок нової рідиною.

Але існують і більш живучі аромати, які залишають право промивки за вами - чи ви здійснюєте чистку, або доведеться ще деякий час терпіти смак попередньої рідини.

Яким чином необхідно промивати атомайзер?

Промивку атомайзера слід проводити наступним чином - спочатку гарненько продуваємо його з боку контакту з батареєю, щоб видалити залишки попередньої рідини. Потім поміщаємо елемент під струмінь теплої проточної води на кілька хвилин, щоб вода потрапила на міст і протекла крізь нього, після чого ще раз ретельно продуваємо атомайзер з боку батареї.

По завершенні процедури, цю дрібну частинку електронної сигарети потрібно поставити догори батарейним контактом в тепле сухе місце і залишити сушитися. Через деякий час потрібно повторити процес продувки. В принципі, сушити атомайзер не обов'язково, але в такому випадку він може втратити ефективність і давати набагато менше пара.

Чистка атомайзера вважається складним і трудомістким процесом

Вдаватися до цієї процедури рекомендується тільки в тому випадку, якщо характеристика роботи електронної сигарети помітно погіршилася - вона стала виробляти набагато менше пара або з'явився неприємний присмак горілого. Найчастіше це є результатом того, що ніхромова спіраль страждає від нагару.

Вдаючись до чищення атомайзера, ви ставите перед собою завдання по видаленню цього нагару з поверхні спіралі. Для цього можна залишити елемент на ніч у склянці з "Кока-Колою" або розчином оцту (на 1 склянку води піде одна ложка звичайного харчового оцту). Для чищення атомайзера також відмінно підійде побутова ультразвукова ванночка, яка найчастіше застосовується для очищення ювелірних прикрас і друкованих плат.

Які є види випарників?

  • Картомайзер або випаровувач з картриджем. Це стара модель випаровувача. За рахунок своєї конструкції, він дуже дорогий у використанні.
  • Картомайзер на синтепоні. Синтепон вбирає в себе рідину. Так, знижується ризик її протікання. Але термін роботи такого випаровувача дуже малий. Такий же принцип використовується в синтебаці.
  • Танкомайзер. Для зберігання рідини використовується спеціальна ємність. Але такий випаровувач часто протікає.
  • Кліромайзер. Остання новинка в світі атомайзерів. Це найдешевший та найзручніший варіант. Так як ємність з рідиною з'єднана з камерою пароутворення.
  • DCT танк. Нове покоління картомайзера. Відрізняється окремою камерою для рідини. Більш довговічний, не протікає. Але процес заправки ускладнений.
  • Бакомайзер. У ньому є ємність для рідини, спіраль та випарна камера. Але часто протікає, якщо тримати перевернутим. З плюсів - велика кількість пару та тонка передача смаку.
  • Генезис. Рідина подається за допомогою металевої сітки. Такий випаровувач дуже складний у використанні.
  • RDA або дріпка. Відмінна особливість таких випаровувачів - це відсутність ємності для рідини. Вона міститься в гніті. У сучасних випаровувачах подібного плану використовується відразу 2-3 гніти. Рідина не доливається, а капаєтся на гніт в невеликих кількостях. Перевага дріпки в тому, що саме в ньому передаються тонкі нотки смаку. А кількість пари - найбільша.
28 травня 2021