Як розпалити вугілля для кальяну

Кальян - це популярний апарат для куріння, використовуючи який Ви отримуєте розслаблення і масу насолоди. Вугілля для кальяну відіграє важливу роль у роботі всього кальяну.

За допомогою вугілля Ви розкурюєте кальян. Розпечене вугілля підігріває вологий тютюн, після чого тютюн парує, який очищається у воді і потрапляє до нас в легені під час затягування. У цій статті Ви дізнаєтеся як швидко розпалити вугілля для кальяну.

Різниця між різними видами вугілля

Існує три види вугілля для кальяну:

  • те, що шкидко розпалюється;
  • натуральне деревне;
  • електричне.

Електровугілля - новинка на ринку кальянів. Це пристосування імітує справжнє вугілля. Виглядає він, як невелика пірамідка-ковпачок, в середині якої знаходиться спіраль розжарювання, яка прогріває повітря. Як Ви зрозуміли, ніякого вугілля тут і близько немає. Це спеціальна установка, яка працює від електрики. Також, електровугілля вважається найдорожчим варіантом вугілля для кальяну.

Вугілля, що швидко розпалюється або, як ще його називають селітрове, популярне серед частих курців кальяну, так як має властивість швидко розпалятися (протягом 1 хвилини). Покрите вугілля невеликим шаром селітри, яка і сприяє швидкому розжарюванню.

Сірники або запальничка - це те, що допоможе Вам розпалити вугілля. Таке вугілля краще підпалювати, на балконі або на вулиці, так як при згорянні шару селітри виділяється їдкий неприємний запах. Вугілля можна класти на кальян після того, як він перестане іскритися. 

Селітрове вугілля має вид таблетки (шайби) діаметром 30-40мм. Горить даний вид вугілля близько 20-40 хвилин. Негативним фактором використання селітрового вугілля є його властивість псувати смак і запах диму.

Краще всього використовувати натуральне деревне вугілля

Натуральне вугілля - спресоване в невеликі бруски, які необхідно розламувати на потрібні Вам шматочки. Єдиним мінусом даного вугілля вважається те, що його потрібно довго розігрівати (5-7 хвилин) до того, як використовувати в кальяні. Це можна робити, як на електроплиті, так і газовій плиті. Для цього потрібно використовувати невелику сковорідку, щоб не пошкодити плиту. Воно надає диму приємний смак. Натуральне деревне вугілля може складатися з різних порід дерев: кокосового, лимонного або навіть виноградної лози і сливової кісточки. Таке вугілля для кальяну довше зберігає тепло, не димить і не виділяє неприємний запах.

Вугілля потрібно зняти з вогню, коли побачите утворення сірого попелу зовні бруска, і почервоніння всередині нього. З даної статті Ви зрозуміли, що вугілля кладеться на фольгу кальяну в розпеченому вигляді. Розпалити вугілля для кальяну можна за допомогою сірників, запальнички або плити, все залежить від того, яке вугілля Ви собі обрали.

Вугілля потрібно обережно викласти на кальян для того, щоб його шматочки не впали на поверхню, на якій розташований кальян. Якщо вугілля кальяну перетворилося на попіл - це знак, що необхідно покласти новий. Розпалення вугілля для кальяну залежить від того, яке вугілля Ви вибрали для використання. Ми сподіваємося, що дана стаття допоможе Вам у виборі вугілля для кальяну, який підкреслить досконалий смак всього кальяну, включаючи його рідину і тютюн.

20 квітня 2021