Як правильно вибрати і де купити тютюн

Відвідавши інтернет магазин тютюну, Ви зможете побачити в каталозі самі різні його різновиди. Придбати можна як люльковий і нюхальний тютюн, так і суміш для кальяну і самокруток. Що стосується першого, то він може бути і надзвичайно міцним, і дуже легким.

Якщо порівнювати з сигаретами, то в даному випадку фортеця мається на увазі скоріше в смаку, ніж у вміст нікотину. У випадку, якщо Вам належить купити тютюн, і Ви робите це вперше, то від найміцніших краще утриматися.

Одним з основних видів тютюну вважається Вірджинія!

Цей сорт присутній майже в кожній тютюнової суміші. Всі інші сорти найчастіше використовуються в якості різноманітних добавок і спецій. Найпопулярніша і унікальна тютюнова спеція - це Латакія (сорт сирійського тютюну, названий на честь сирійського міста). Її присутність в різного роду сумішах становить близько 50%.

Поряд з тютюном для куріння, широке поширення знайшов і нюхальний тютюн. Широка різноманітність ароматів дозволяє щоразу відкривати для себе щось нове. Поради щодо вибору тут будуть зайвими, адже комусь сподобається апельсиновий тютюн, іншим за смаком запах лаванди, ванілі або м'яти. Головне тут - віддавати перевагу тільки відомим брендам.

Ще один елітний спосіб отримати задоволення від куріння - самокрутка!

Це сигарета, яку Ви робите своїми руками, використовуючи при цьому тютюн на свій смак. Для того, щоб купити тютюн в Києві, потрібно вибирати як можна більш уважніше і володіти деякими знаннями. Хороший тютюн для самокруток повинен бути вологим, ніж трубкова суміш, а також нарізаним більш довгими волокнами. Є чисті сорти, є з ароматизаторами. Але це вже справа виключно Вашого смаку.

Що стосується смакових якостей тютюнових сумішей, то їх можна розділити на 3 види:

1) неароматизовані Вірджинія в чистому вигляді
2) Суміш з Латакії;
3) Ароматика - Вірджинія під яскравим вишневим, шоколадним або іншим смаком.

Любителям "східного релаксу" сьогодні надається величезний асортимент тютюну для кальянів. Купити тютюн в Україні можна в будь-якому супермаркеті, але при цьому необхідно дотримуватися певних правил. Перше: вибирайте тільки того виробника, репутація якого бездоганна, інакше неякісний тютюн може зіпсувати враження від куріння. Друге: якщо є така можливість, спробуйте тютюн для кальяну на смак перед покупкою. Якісна суміш буде мати солодкуватий присмак завдяки попереднього вимочування у меді або патоці. Третє: переконайтеся, що тютюн, який Ви збираєтеся купити, знаходився в прохолодному і темному приміщенні.

Отже, який же купити тютюн в Києві?

Для початку можна спробувати три види тютюну від Peterson: Nutty Cut, Old Dublin і Sherlock Holmes. Таким чином, Вам належить дегустація помірно концентрованої Латакії, Ароматика і Вірджинії з домішкою «burley». Всі ці сорти мають невисоким рівнем фортеці. У разі якщо Вірджинія не припала до смаку, можна сміливо дегустувати Samuel Gawith Full Virgina Flake. Цей тютюн міцніше, і просто не може не сподобатися.

Шукаєте золоту середину?

Тоді наступним кроком може стати Golden Glow - відмінний сорт тютюну від того ж Гевіса. Врахуйте той факт, що курильна трубка довгий час зберігає запах минулих тютюнів. Найбільш стійкими виявляться ароматики і Латакія, трохи менше - Вірджинія. Тому, плануйте послідовність експериментів таким чином, щоб вона була продуманою і плавною. А також намагайтеся не виносити суворий вердикт тютюну після першої проби.

3 червня 2021