Як правильно доглядати за кальяном?

Для того, щоб насолоджуватися кальяном Ви могли багато років, Вам необхідно знати про те, як правильно доглядати за ним. Нерідко трапляється так, що недосвідчений курець, бажаючи перенести заправлений пристрій з одного місця в інше, хапається за колбу, наповнену водою, в результаті чого важка верхня частина від'єднується і падає. Тому перед тим, як налити рідину, Вам необхідно взятися за нижню чашу і злегка притримувати верх при складанні. Переносити кальян також варто, тримаючись за нижню частину. Після того, як процес куріння буде закінчений, почекайте, поки чаша для тютюну охолоне. В іншому випадку Ви можете обпектися.

Час для чищення пристрою!

Очищати кальян можна вже після того, як він охолов. Головне правило тут полягає в тому, щоб ви не відкладали справу в довгий ящик, а приступали до нього відразу ж. Так як вже через пару-другу діб в його деталях міцно осядуть найдрібніші частинки домішок і смол. Все це призведе до утворення стійкого затхлого запаху.

Як правильно піклуватися про кальян?

Для того, щоб очистити верхню частину і колбу, вам варто купити спеціальний йорж або скористатися звичайним кухонним йоржиком. Вартість першого зовсім невелика. Якщо немає ні того, ні іншого, Вам допоможе проточна гаряча вода у великих кількостях.

Застосовувати миючі засоби при догляді за залізними частинами і шлангами не рекомендується. Якщо Ви не зможете змити всі сліди такого складу, то при подальшому курінні кальяну будете відчувати неприємний присмак. А ось якщо Ви хочете промити скляну колбу, то миючі засоби підійдуть як не можна краще.

Все дуже швидко і не складно!

Кожен мундштук і кожен шланг необхідно завжди чистити з усіх боків. Так як більшість шлангів має ребристу внутрішню структуру, і миючи їх тільки з одного боку, Ви залишите деякий осад. Не забудьте продути шланг після миття, і підняти його вертикально, взявшись за один кінець. Дайте воді стекти з усіх частин елементу, особливо, з залізних. Останній етап догляду полягає в тому, щоб добре просушити кальян, і, зібравши, прибрати в чохол.

27 квітня 2021