Як підібрати атомайзер для дріппінга?

Дріппінг, або по-народному «Дріп» - це оригінальний спосіб паріння. Новачкам освоїти його непросто. Необхідна практика. Однак, ми спробуємо допомогти Вам «зрозуміти» цей складний метод в короткі терміни.

Для початку давайте розберемося, що ж означає це слово. Так буде простіше зрозуміти суть всього процесу. З англійської слово перекладається як «капання». Саме цим словом можна описати і заправку самого атомайзера. Для дріппінга не підійдуть стандартні пристрої, потрібні спеціальні. Рідина в них наливається прямо на металевий міст. Там ще знаходяться нагрівальна спіраль з гнітом.

Щоб Ви краще розуміли особливості дріпок, виділимо кілька їх характеристик:

  1. Відсутність повноцінного бака. Рідини вистачить на 7-10 затяжок. Потрібно постійно її докапувати.
  2. Парильщик сам обирає опір, який найбільше підходить під його стиль куріння. Тому нагрівальна спіраль будується кожним окремо. Для того, щоб отримати інтенсивне пароутворення можете поставити опір нижче 1 Ома.
  3. Однією з переваг дріпок - простота і дешевизна в обслуговуванні. Замінювати потрібно тільки нагрівальну спіраль та гноти.

Система подачі повітря

Крім того, вибираючи атомайзер, зверніть увагу на кількість та розміщення обдування. В основному використовуються 3 види: нижній, бічний і верхній. Але є і комбіновані та радіаторні системи подачі та охолодження повітря.

Давайте докладніше розберемо основні типи:

  • Бічний. Повітря потрапляє в камеру через отвори. Вони знаходяться на корпусі «атома».
  • Нижній. На відміну від бокового, повітря потрапляє через повітрядовід безпосередньо до нагрівальної спіралі.
  • Верхній обдув - це пасивний метод подачі повітря. Пар регулюється всередині камери.

Не можна сказати, що якась система гірше. Кожна має свої переваги та недоліки. Важливо тільки запам'ятати, що обдув - це важлива складова атомайзера. І якщо з ним щось не так, то задоволення від паріння Ви навряд чи отримаєте.

Як підібрати атомайзер для дріппінга?

Хочемо відразу відмітити, що вибір атомайзера - справа смаку. Зовнішній вигляд не грає ніякої ролі, але все одно приємніше курити красивий виріб. Однак на деякі елементи все ж таки варто звернути увагу.

    1. Матеріал. Якісний атомайзер не роблять з латуні алюмінію та дюралю. Їхній зовнішній вигляд швидко псується. Та й є певний присмак при парінні.
    2. Коннекторна частина. Якщо Ви хочете використовувати атомайзер з різними пристроями, тоді коннектрний пін повинен бути регульованим.
    3. Різьблення та з'єднання. До вибору різьблення підходьте з усією відповідальністю, тому що саме вона гарантує відсутність протікання. Зараз часто використовують о-ринги. Але й вони не гарантія 100% якості.

Сподіваємося, що після цієї статті Вам стане зрозумілішим процес дріппінга. Приємного паріння!

28 травня 2021