Як перемогти в шашки?

Шашки - це гра, яка відноситься до розряду інтелектуальних настільних ігор. Вона являє собою ігрові елементи (шашки) і ігрову дошку, на якій ці елементи розташовуються. Гра є досить цікавою особливо тим, хто нестандартно думає й проявляє великий інтерес до логічного роздуму.

Щоб перемогти супротивника достатньо лише знати правила!

Також секретом не є й те, що володіючи деякими навичками можна обігравати супротивника постійно.

Якщо Ви зацікавлені бути систематичним переможцем, то Вам слід усвідомити деякі правила і рекомендації раз і назавжди. По-перше, необхідно налаштуватися відповідним чином на позитивний результат. По-друге, необхідно програти більше ста, а то й більше партій, щоб навчитися на своїх помилках.

Як перемогти в шашки знають, мабуть, лише досвідчені гравці з надзвичайно великим досвідом. Однак, деякі премудрості здатен оцінити і прийняти навіть початковий гравець, який зовсім не був пов'язаний з настільними іграми подібного рівня.

Для переможного кінця Ви повинні прагнути зайняти позиції "дамок", що знаходяться на стороні супротивника. Це очевидно, адже вона має право рухатися у всіх напрямках, не ламаючи діагональну лінію. Крім цього золотого правила необхідно намагатися займати центральні поля своїми шашками і не пускати туди шашки супротивника.

Продумуйте свої дії на три - чотири ходи вперед!

Адже іноді легше пожертвувати однією шашкою, щоб у наслідку побити декілька. Такий досвід прийде не відразу, а поступово.

Гравці в шашки, швидше за все, чули, що в початковій позиції може бути аж 7 ходів. Але це, на жаль, не так. Характерно і те, що перші два ходи 1.c3 - d4; білими 1.c3 - b4. Це інформацію знають не всі. Тому Вам необхідно її запам'ятати раз і назавжди, і користуватися нею постійно.

2 червня 2021