
Багатьом відомо, що сигара, скручена вручну, вимагає попередньої обробки - обрізання. Хоча, бувають і ручні сигари з обрізаним кінцем, але таких буває мало і це скоріше виняток.
Якщо ви не хочете зіпсувати сигару, то її потрібно правильно обрізати або продірявити. Тут потрібно дотримуватися кількох умов.
- Ні в якому разі не м'яти тютюнові листи, інакше горіти сигара буде погано, можуть вийти нікотинові пробки
- Зріз обязатльно повинен бути рівний, щоб всі верстви сигари горіли рівномірно
- Довжина зрізу повинна відповідати діаметру сигари - чим товще сигара, тим коротше зріз і навпаки
Скільки відрізати «шапочки» - справа кожного, важливо, щоб зріз йшов перпендикулярно (під прямим кутом) покривному листу і захоплював частину сигари, де починається начинка. Для цього потрібно знайти невелике заглиблення на кінці сигари і різати трохи вище (до банту) нього, або відшукати місце, де листи лежать паралельно один одному (по горизонталі).
Чим обрізати?
Самі вірні та практичні інструменти для зрізу це - гільотінка, сигарні ножиці і каттери. При виборі інструмента уважно стежте за тим, щоб леза були гострими, з якісної сталі і тонкими лезами. Заводити сигару потрібно під прямим кутом до ріжучого краю і різким, точним рухом обрізати.
Неприпустимо тремтіння пальців або нерішучі руху. Обрізання це як робота сапера - одне зайве рух і все вже не так. Рада початківцям: краще потренуйтеся на дешевих примірниках, або зовсім на сигарилл.
А якщо немає правильної «відсікача»?
Як виняток можна скористатися ножем або лезом. Але ніж обов'язково повинен бути дуже гострим з тонким лезом, і сигару потрібно обрізати на м'якій поверхні. А ось обкушувати сигару не варто, навіть якщо у вас найгостріші та міцні зуби. Рівного зрізу у вас не буде, а значить і сигара куриться буде не так як треба.
Якщо сигара обрізана правильно, покривний лист залишиться в первинному положенні, не почне розгортатися, кришитися, махратіться. Підпалюйте і насолоджуйтеся чудовими ароматами.