Як лита шахта для кальяну захистить Ваше здоров'я?

Багато хто вже знає, що краще вибирати сирійський або єгипетський кальян. Але є ще кілька важливих аспектів, які варто враховувати. Зверніть увагу на шахту кальяну. Її функція - охолоджувати і очищати дим. Саме, тому так важливо підібрати правильну за розміром і матеріалом. Оптимальна висота шахти - близько 50 сантиметрів.

Якщо шахта - вище, то дим буде погано тягнутися. Крім того, шахти бувають литі і порожнисті. Радимо використовувати литі, тому що вони краще охолоджують дим. Мінус порожнистої шахти - повітряний прошарок між трубкою та зовнішнім декором. Через це дим погано охолоджується. Хочемо зазначити, що за основну очистку кальянного диму відповідає колба. Але попередньо він очищається саме в шахті.

Як відрізнити литу шахту?

Зовні лита і порожнисті шахти практично не відрізняються. І навіть професіонал не завжди зможе їх відрізнити один від одного. Але можна легко визначити по вазі самого кальяну. Порожні шахти набагато легше, тому що в них є порожнечі. Відповідно, лита буде важчою. Однак, хочемо Вас попередити, що є магазини, в яких в шахту засипають пісок. Це надає кальяну додаткової ваги. Таким чином виріб продають за більшу суму.

Матеріал для шахти

Що стосується матеріалу, то вибирайте шахти з нержавіючої сталі. Так як нержавіючі матеріали не окислюються і смак тютюну ніщо не зіпсує. Причому, не має значення дизайн зовнішньої частини кальяну. Однак, є перевага і у міді. Вона краще охолоджує дим. Правда, різниця температур слабо помітна.

А недолік подібних шахт - істотний. Через якийсь час вона зеленіє. І послужить Вам подібний кальян недовго. Варто зауважити, що декоративні елементи можуть бути зроблені з будь-якого матеріалу. Це ніяк не позначиться на якості куріння. Ще один плюс кальяну з нержавіючого матеріалу - його довговічність.

З нержавійки - 10 років При помірному використанні (від 3 до 4 разів на тиждень) кальяни прослужать Вам:

  • З міді - 2-3 роки
  • Дорогі китайські сплави - 1-2 роки
  • Дешеві китайські сплави - менше 1 року.

Внутрішній діаметр шахти повинен бути від 12 до 15 міліметрів. І взагалі, чим вона ширше, тим краще.

Якщо підсумувати все вищесказане, то потрібно вибирати литу шахту з нержавіючої сталі з широким діаметром. Саме такі шахти використовуються в кальянах сирійського та єгипетського виробництва. Вони дорожчі, ніж китайські аналоги, але прослужать значно довше. Причому, купуючи шахти з міді або інших сплавів, Ви шкодите власному здоров'ю. Враховуйте наші рекомендації і зможете підібрати дійсно якісний кальян.

20 квітня 2021