Як чистити кальян

Покуривши кальян, ми стикаємося з процедурою його очистки, яка повинна бути обов'язковою. «Як чистити кальян?» - Запитаєте Ви. Ми можемо запропонувати два способи.

Перший полягає в тому, щоб просто здати кальян на чистку фахівця, але чи варто це того. Другий спосіб - почистити кальян самому. Для того, щоб не витрачати гроші і самостійно провести чистку кальяну в домашніх умовах, була написана ця стаття.

У першу чергу потрібно уточнити, з яких же деталей складається кальян. Друге, що потрібно знати - які з цих деталей потребують ополіскуванню або мийці, а які потрібно чистити спеціальними засобами.

Зазвичай, кальян складається з чаші, блюдця, шахти, шланга і колби. Після використання кальяну, дайте чаші трохи охолонути, потім зніміть фольгу. Чашу і блюдце можна просто помити теплою водою, за бажанням використовуючи разом з нею соду, лимонний сік або кухонну сіль.

Але якщо тютюн пригорів і віддерти його пальцем неможливо, покладіть чашу в ємність і залийте гарячою водою на 5 хвилин. Після цього протріть його чистою кухонної губкою. Отвори чаші промийте під сильним напором з використанням зубочистки. Такі частини кальяну, як шахта і шланг потрібно ретельно чистити.

Як чистити шахту та шланг

В першу чергу можете почати з чищення шахти. Для цього Вам знадобитися спеціальний йоржик, купити який можна в будь-якому магазині, що спеціалізується на продажу кальянів.

Гарний йоржик для кальяну - зроблений з натуральної короткої щетини від 0,5 см до 1,5 см. Для повного позбавлення від сторонніх запахів, потрібно ґрунтовно прополоскати в розчині лимонної кислоти. Після того, як використовуючи, йоржик і воду ви прочистили шахту, необхідно її гарненько витерти і дати повністю висохнути.

Тепер можна переходити до чищення шланга. Для цього беремо, знову спеціальний йоржик близько метра завдовжки і обережно прочищаємо шланг. Так як внутрішня його частина зроблена з дроту, яка має властивість ржавіти, ми радимо очищати шланг сухим методом.

Також потрібно чистити шланг, рухаючи йоржик то з одного, то з іншого боку, щоб краще його очистити. Якщо Ви не придбали йорж, то почистити шланг можна за допомогою ліскою, на яку надіньте шматочок тканини або мочалки. Шланг вважається чистим, якщо вода, проходячи по ньому, виходить прозорою. Але не забувайте, що шланг потрібно періодично міняти, оскільки всередині він може бути вже негодний до використання.

Останнє що Вам залишається чистити - колба. Це можна зробити, як за допомогою простої ганчірочки, так мочалкою або спеціальним йоржиком для колби кальяну.

Почистивши деталі кальяну, дайте їм висохнути, після чого можете зібрати кальян і при наступному використанні насолоджуватися чистим і приємним смаком, який не буде зіпсований попереднім використаним тютюном. Якщо кальян довго не використовується, його рекомендують зберігати в розібраному вигляді.

20 квітня 2021