Історія самокруток

Історія самокруток бере свій початок в місті Севілья (Іспанії) XVII століття. У ті часи, це був важливий портове місто, звідки і почав тютюн своє світове хода. Міські жебраки навчилися скручувати з відходів тютюну і обривків паперу так звані «папілетті». Пізніше, за часів Кримської війни, солдати ворогуючих лагаерей, що беруть участь у війні, перейняли одна в одної звичку «швидкого курива». По закінченню військових дій, повернувшись на батьківщину, колишні воїни вже не могли обходитися без самокруток. Правда, в той час тютюнові фабрики вже оснащувалися машинами для скрутки сигарет, і останні стали з'являтися в крамницях, але самокрутки були завжди дешевше, рідніше, і більш популярнішим.



В середині двадцятого століття в Росії, що палять маси часто поверталися до одного з улюблених видів куріння - самокрутки. Популярність самокруток досягала успіху і в післяреволюційний період, коли більшість тютюнових фабрик не працювали. Так само тривало після Великої Вітчизняної війни, коли сигаретної продукції катастрофічно не вистачало.

Навіть сьогодні куріння самокрутки асоціюється з рухом «хіпі», з крайньою простотою життєвого побуту (джинси та полотняні сумки), і навіть з антидержавним протестом. В наші дні поважаючий себе «антиглобаліст» не стане палити фабричних сигарет або буржуазних сигар - самокрутки його вибір. Самокрутки-це гідна і визнана альтернатива сигаретам і цигарок. Мало того, є курці, які абсолютно переконані, що немає нічого кращого самокрутки, зробленої власноруч з хорошого якісного тютюну.

Для більшості любителів тютюну, основним фактором є цінова позиція покупки, і всім хочеться, щоб економія поєднувалася з високою якістю. Але як правило, таке поєднання - рідкість. А ось, за словами любителів самокруток, вони мають саме те, що треба. Навіть за умови купівлі хорошого, дорогого тютюну та використання якісного паперу, вийде дешевше, ніж купити хороші сигарети.
Цікаво ще й те, що самокрутки можна зробити практично з будь-якого тютюну, навіть трубкового. Для насолоди ж люльковий тютюн в самокрутки, потрібно знати невеликий секрет, а саме - перед вживанням пров'ялити тютюн, тобто розсипати його тонким шаром на серветці і дати підсохнути протягом 10-15 хвилин. Правда, не рекомендується використовувати трубкові тютюни великої нарізки з високою температурою горіння.

25 травня 2021