Цікаві факти про електронні сигарети

Шкідливі чи ні? Над цим питанням працюють багато вчених, що намагаються розібратися в особливостях дії електронної сигарети на організм людини. Загалом можна сказати, що дослідницькі центри розділилися на два табори, одні вважають, що електронні прототипи ні в якому разі не можуть завдати шкоди здоров'ю, інші повністю впевнені, що курити їх шкідливо.

Розглянемо факти, які доведені обома сторонами і не підлягають обговоренню!

1. Дивно, що послідовниками електронних сигарет є курці старше 30-річного віку. Це може бути обумовлено тим, що саме в цей період людину починає турбувати стан свого здоров'я, так як відмовитися від цієї шкідливої ??звички досить складно, необхідно підшукати більш щадні варіанти.

2. Переходять на електронні сигарети люди зі стажем куріння більше 10 років. Цілком можливо, що смак звичайних сигар всім неабияк набрид і організм вимагає нових відчуттів.

3. Практично курців, які перейшли на електронні сигарети, надалі повністю відмовилися від звичних цигарок.

4. Як показує практика, багато курців переходять на сучасний пристрій зовсім не через те, щоб кинути курити, а просто трохи урізноманітнити своє курильне життя.

5. Більше 80 відсотків людей, випробували е-сигарети, стверджують, що стан їхнього здоров'я суттєво покращився.

6. Шанувальники е-сигарет стверджують, що якщо законодавством буде заборонено продаж цих пристроїв, то багато хто буде діставати їх незаконними шляхами.

Але найцікавішим є той факт, що навіть коли вчені сумніваються в корисності цього продукту, багато людей готові ризикувати собою, в надії, що цей пристрій допоможе їм назавжди позбутися від нікотинової залежності.

28 травня 2021