Gurkha стали Gurkha

А ви знали, що сигари Gurkha випускає не однойменна компанія, а Beach Cigar Group? Можливо, компанія була так названа відомим Кайзадом Хансотіей тому, що вперше сигари Gurkha він зустрів на пляжі в Гоа (1988 рік). Саме там він знайшов маленьку халупу, в якій португальці торгували сигарами Gurkha. Поговоривши і випивши з ними віскі Кайзад вирішив викупити права на бренд Gurkha. Ті сигари йому знадобилися для корпоративних подарунків.

Завдяки Gurkha Кайзад Хансотія змінив часовий бізнес на тютюновий. А ось перейменувати компанію було напевно ніколи. І ось настав такий момент: Beach Cigar Group зробили офіційне оголошення про зміну свого імені на Gurkha Cigar Group, більше підкреслює зв'язок між брендом і виробником.

Крім того, для зміни назви компанії є відмінний привід: марці Gurkha виповнюється 125 років, адже створена вона була ще в 1887 році на честь непальських гвардійців в колоніальній Індії. Сьогодні сигари Gurkha входять до числа елітних. Не тільки через досить високу ціну, але й завдяки використанню цілого ансамблю різних екзотичних тютюну в їх складі, а так само прекрасною подачі в незвичайних коробках, які часто стають предметами колекціонування.

Був час, коли сигари Gurkha багато в Україну знали як щось надто вигадливий, невиправдано дороге і взагалі не представляє на ділі ніякого інтересу - просто бізнес і гра на бажанні розкоші у народу. Однак сам факт існування і комерційного успіху даної марки свідчить про те, що серед Gurkha повно відмінних преміальних сигар.

27 травня 2021