Цінителі сигар досить часто порівнюють процес їх куріння з дегустацією вина. Більше того, ентузіасти сигар, як правило, люблять випити келишок доброго вина вечорами. Що ж об'єднує вино і сигари?

Насіння та регіони
Для початку поговоримо про насіння та регіони. Не секрет, що якість вина залежить від винограду з якого воно зроблене. Так само і з сигарами. Тільки з якісного тютюну можна зробити хорошу сигару. Ключову роль відіграє насіння та райони зростання.
Регіон, в якому вирощується тютюн або виноград сильно впливає на смак майбутнього виробу. У сигарах сорт також впливає на їх форму та горіння. Часто район дає назву виробу: Havana, Cameroon, Sumatra тощо.
Ферментація
Процес ферментації однаково важливий як для сигар, так і для вина. Під час ферментації в тютюні руйнуються дубильні речовини, виводиться цукор та інші побічні елементи. Цей процес може тривати від 1 до 3 років. Подібно виробництву вина, в цей час купажер може поліпшити смак сигар і додати їм нових відтінків.
Так, навіть один і той же сорт тютюну після ферментації може істотно відрізнятися за смаком. Легендарні купажери передають свої рецепти з покоління в покоління.
Дозрівання
З роками вино стає краще та насиченіше. Це відомо багатьом. Але не всі знають, що теж саме відбувається і з сигарами. Якщо зберігати сигари з дотриманням всіх норм, тоді їх смак придбає нових відтінків та помітно покращиться.
Але процес дозрівання досить специфічний. Недосвідченому курцеві може бути важко зрозуміти, коли сигара знаходиться в найкращому стані
Дегустація
Подібно винним дегустаціям, проводяться і сигарні. Та й взагалі, процес куріння сигари не терпить поспіху. Його можна навіть порівняти з китайською чайною церемонією.
Для того, щоб краще відчути смак, потрібно приділити сигарі належну увагу та час. Багато хто поєднує сигару з алкоголем або їжею. Є як прихильники, так і противники цього. Ми можемо Вам сказати, що це справа смаку кожного.
Якщо раніше шанувальників сигар в нашій країні було не так багато, то зараз створюються навіть закриті клуби любителів сигар.
Більше того, вони стали ознакою людини, яка має смак і цінує прекрасні речі в житті.