Анатомія бонга

Скляний девайс який є одним із найрозповсюдженіших пристроїв серед курців органічних сумішей має назву Бонг. На перший погляд в цьому девайсі немає нічого складного, але це на перший погляд, так ми маємо функціональний апарат в якому в залежності від комплектації можуть міститися горловина, шахта, ice-holder, бризкогасник, перколятор, турбоотвір, шліф для бонга, дифузор, чаша та колба – деякі функціональні доповнення можуть бути придбані у спеціалізованому магазині.

Попри різноманіття доповнень які відіграють свою роль фільтрації або очищення у процесі куріння, маємо величезний вибір бонгів за формою та матеріалом.

Анатомія

Чаша або шліф відрізняються в залежності від комплектації. Окремо чашою називають місце куди закладається готова органічна суміш і підпалюється, ця частина бонгу знімається з адаптеру який входить у колбу із наповненою водою. Чаша зазвичай комплектується у великих девайсах із багатим набором функціональних комплектуючих таких як перколятори, ice-holder-и і т.д. Щодо шліфу, маємо споріднену деталь яка є фіксованою спорідненою чашою і адаптером. Шліфом комплектуються зазвичай бонги які мають більш компактні розміри. Ця деталь більш зручніша у використанні так як не потребує додаткового обслуговування ніж у випадку окремо чаші та адаптеру.

Перколятор - це вбудована частина бонгу яка вбудована у шахту. Використовується як додаткова фільтрація диму який проходить через стержні і воду. Існує багато типів та видів перколяторів, найпопулярніші серед них: Деревоподібний – особливістю є розбиття потоку диму на багато маленьких бульбашок, Спіралеподібний – такий перклятор має довгий стержень на стінках якого залишається більше шкідливих речовин. Перколятор Dome – містить маленькі отвори для бульбашок та захищає курця від бризок, Перколятор Honeycomb – має незвичайний вигляд як сіто і десятками маленьких отворів, створює вируючий потік із маленьких бульбашок, Перколятор showerhead – конструктивно має отвори у вигляді безлічі щілин які роблять бульбашки плоскими на початку для кращої фільтрації.

Представлені найрозповсюдженіші варіативні конструкціїї бонгів на полицях магазинів. Деякі деталі можливо придбати окремо, наприклад шліф або чашу для бонгу. Наразі коли ми знаємо функціонал частин девайсу будете певні який вибір зробити та на що звернути увагу.

7 лютого 2023